Основи на веб дизајн (во изработка)

Опис на курсот HTML, CSS и Java Script се основата за секој веб програмер. Без разлика дали утре ќе изработувате веб сајтови во WordPress, Angular, Bootstrap, Tailwind, React, Node итн, азбуката на сите овие е познавање на HTML, CSS и Java Script. HTML (HyperText Markup Language) е стандарден јазик за веб-сајтови кој дава структура на содржината …

Основи на веб дизајн (во изработка) Read More »