Основи на веб дизајн (во изработка)

Моментален статус
Не сте пријавени
Цена
Closed
This Курс is currently closed

Опис на курсот

HTML, CSS и Java Script се основата за секој веб програмер. Без разлика дали утре ќе изработувате веб сајтови во WordPress, Angular, Bootstrap, Tailwind, React, Node итн, азбуката на сите овие е познавање на HTML, CSS и Java Script.

HTML (HyperText Markup Language) е стандарден јазик за веб-сајтови кој дава структура на содржината на она што го гледаме: наслови, параграфи, слики, табели и сл.

CSS (Cascading Style Sheets) е јазик кој уметнички го стилизира надворешниот изглед на содржината на веб сајтот: фонтови, бои, позадина, стилови на рамките, сенки, заобленост, креативни транзиции. Ова е јазик кој ги поврзува уметноста и веб програмирањето.

Java Script е програмскиот јазик кој му дава динамичност на вашиот сајт, интеракција со корисниците, манипулација со елементите на веб сајтот итн. Со Java Script буквално можете да направите целосна игра на вашиот сајт. 

What You'll Learn

Student Testimonial
"Purus, porta enim sed feugiat tincidunt hac condimentum erat amet arcu duis in vehicula sit nibh in mattis cras quis placerat eu, et aliquet curabitur laoreet erat nunc adipiscing elementum nec neque laoreet id enim, magna aenean fermentum tortor."
Jonathan Doe
Web developer